Hírek - Agro-Békés

Gazdára talált a jubileumi CASE IH Maxxum traktor

 

Bihari Imre, püspökladányi gazdálkodó lett az 51.000. CASE IH Maxxum traktor tulajdonosa. A Maxxum traktor nem az első CASE IH gép a gazdaságban, hiszen 5 éve dolgoznak már Magnum traktorral is.

Bihari Imre 1987 óta gazdálkodik fő foglalkozásként, de a család már több generációra visszamenőleg is növénytermesztéssel foglalkozott. 220 hektár saját területet művelnek, és körülbelül 250 hektárnyi bérmunkát vállalnak évente. A fő növénykultúra a kukorica és napraforgó, a kalászosok közül búzát, és árpát termelnek.

A géppark vezérgépe a 2012-ben az Agro-Békés Kft-től vásárolt CASE IH Magnum 225 traktor, mely nehéz talajmunkákat, lazítást, szántást, tárcsázást végez. „Nagyon elégedettek vagyunk a géppel, mindössze egy szimering cseréjét kellett végrehajtani, de ezt még garanciaidőn belül rugalmasan oldotta meg az Agro-Békés szervizese. A Magnum tulajdonságai közül kiemelem a komfortot, a könnyű kezelhetőséget, az üzembiztos működést, és a munkákhoz szükséges teljesítményt” – mondta el Bihari Imre a Magnum traktorral kapcsolatos tapasztalatait.

A jól bevált Magnumot idén tavasszal az újonnan átadott, 51.000-dik CASE IH Maxxum traktor segíti majd ki a szántóföldeken. A 110 lóerős erőgépet vetésre, növényvédelemmel kapcsolatos szántóföldi munkákra és szállításra fogják használni. „Sok márkát megnéztünk, de végül ár-érték arány tekintetében ez a traktor volt a legkedvezőbb ajánlat. A konkurens márkák modelljei magasabb fenntartási költségeket és kedvezőtlenebb üzemanyag fogyasztást sejtettek. Ismervén a Magnum traktor megbízhatóságát, fogyasztását, döntöttünk ismét a CASE IH mellett.” – mondta el a döntést befolyásoló tényezőket Bihari Imre.

Imre kiemelte még, hogy a CASE IH gépek mellett az Agro-Békés Kft-vel és az ügyintézéssel, szolgáltatásaival is mindig elégedett volt. „Mind a szerviz, mind az alkatrész-ellátás rugalmas és gyors. A Maxxum traktor vásárlásakor a cég beszámolta régi traktoromat és kedvező finanszírozást kínált a géphez. Az adásvétel ügyintézése gyors és megbízható volt, így az új Maxxum-ot már februárban átvehettem, még a tavaszi munkák kezdete előtt.”

A Bihari gazdasági fejlesztési tervei közt szerepel az automata kormányzási technológia bevezetése, melyben szintén partner lehet az Agro-Békés Kft. országos lefedettségű és kedvező árú szolgáltatást nyújtó RTK hálózatának köszönhetően.