Hírek - Agro-Békés

A BEDNAR bemutatja 2017. évi újdonságait

OMEGA OO_L – KÖNNYÍTETT SZERKEZETŰ VETŐGÉP

Az új OMEGA OO_L vetőgépek tervezésénél fontos szempont volt a gép kis önsúlya, de robusztus konstrukciója, illetve a precíz maglehelyezés. A BEDNAR vállalat 2017 második felében 3 új modellt dob piacra 3, 4 és 6 m-es munkaszélességben. A vetőgép önsúlyának jelentős csökkenését a polietilénből készült magtartály teszi lehetővé. A 3 és 4 m-es munkaszélességű változat 2800 literes, a 6 m-es munkaszélességű változat pedig 3500 literes magtartállyal kerül ki a gyártósorról.
A traktor nyomvonalának pontos követését a tárcsás egység „X“ alakú elrendezése garantálja. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a gyár kiküszöbölte a vetőgép oldalirányú elmozgásait, ezáltal rendkívül precízen, atfedés- és kihagyásmentesen végezhetik el a gazdák a vetést.
Az OMEGA OO_L az előző verzióval szemben már 460 mm-es tárcsalapokkal van ellátva. A kisebb átmérőjű lapok nagyobb kerületi sebességet érnek el, ami jobb minőségű magágyelőkészítést tesz lehetővé. Az OMEGA OO_L modelleket is fel lehet szerelni hullámos tárcsasorral, amely elsősorban nehéz, kötött talajokon jelent hatalmas minőségbeli előrelépést.

 

 

 

STRIEGEL-PRO PN – TARLÓMARADVÁNY-KEZELÉS KIS ÉS KÖZEPES MÉRETŰ GAZDASÁGOKNAK

Az új függesztett STRIEGEL-PRO PN szárrendező hatékony segítőtárs a tarlómaradvány-kezelés területén, amely egy kiemelt fontosságú művelet a talajművelésben. A tarlómaradványok bedolgozásával nagymértékben növeljük a talaj szerves összetevőinek arányát. A STRIEGEL-PRO felaprítja majd egyenletesen szétteríti a tarlómaradványokat. Ezáltal megkönnyíti a sorban következő műveletek végrehajtását. Mindemellett a kipergett szemeket is a talajba juttatja, ami elősegíti a kelés utáni mechanikai gyomirtást. A szárrendező más műveletek elvégzésére is alkalmazható. A gazdák előszeretettel használják tavaszi magágykészítésre, valamint rétek és legelők karbantartására.

 

 

FERTI-BOX FB 1500 TN – LAZÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT LOKÁLIS MŰTRÁGYA KIJUTTATÁS

Az egyedülálló FERTI-BOX tartályoknak köszönhetően a műtrágyát már a talajműveléssel egyidejűleg is ki lehet juttatni közvetlenül a talajba. A vadonatúj FB 1500 TN jelzésű műtrágyatartály a jelenlegi és jövőbeli TERRALAND TN tulajdonosok számára lett kifejlesztve. Az 1500 literes tartályt a függesztett lazító központi vázára lehet felszerelni. A műtrágyát csigás szállítószerkezet juttatja az adagolóhengerhez, majd innen a lazító művelőszáraira erősített aplikáló fejekbe kerül. Az adagolás precizitását elektronikus meghajtás és túlnyomásos tartály garantálja.