Hírek - Agro-Békés

Új Quantum traktorok nagyobb hatékonysággal

A Case IH bemutatta Quantum traktorainak új generációját. Az új design mellett a traktor középre szerelhető hidraulika csatlakozót, nagy teljesítményű szivattyú opciót, kapcsolható fülkeszűrő rendszert, továbbfejlesztett fülkebelsőt és kezelőszerveket valamint beépített mellső függesztést és TLT opciót kapott. Elődjeikhez hasonlóan az új Quantum traktorok V (szőlészet), N (keskeny nyomtáv) és F (gyümölcsös) kialakításban kaphatók majd. A minimális szélessége a traktornak 1063mm a V modell esetén, 1228mm az N jelzésűeknél és 1382mm a F modelleknél.

Új design praktikus előnyökkel

A traktorok újdonságai közül először az új forma és kialakítás tűnik majd fel, mely az esztétikum mellett praktikus előnyökkel is jár, hiszen a letisztult, simább vonalaknak köszönhetően jóval kisebb a veszélye annak, hogy a traktor faágakban, tárgyakba ütközzön, és lehetővé teszi, hogy a kerekek közelebb álljanak a karosszériához, így könnyebb forduljon és manőverezzen a traktor.

Hidraulikus rendszer opciói a sokoldalúságért és nagyobb teljesítményért

A középre szerelhető hidraulikus meghajtású munkagépek használatához, mint például az ágvágó, a Quantum kompakt megoldást kínál a középre szerelhető hidraulikus rendszerrel, mely könnyebb és gyorsabb csatlakoztatást tesz lehetővé. Azok a felhasználók pedig, akik a traktor sokoldalúságát szeretnék növelni, az integrált mellső függesztési és TLT opciónak fognak örülni, hiszen ezek segítségével akár 2600kg emelési kapacitással is dolgozhatnak. A 80liter/perces hidraulikus teljesítmény a nagyobb igényű munkagépeket is kiszolgálja.

Újragondolt fülke jobb kezelhetőséggel és szellőzéssel

A gépkezelő környezetben jelentős komfortnövekedést hoz az opciósan kérhető kapcsolható fülkeszűrő rendszer. A rendszer sajátja, hogy egészen 4-es szintig növelhető a szűrő kapacitás, hogy a gépkezelő a növényvédőszerek használata mellett is biztonságban dolgozhasson, ugyanakkor kapcsolhat 2-es szintre is, ahol csak a szálló por és egyéb természetes eredetű szennyeződést kell megszűrni.

 

A hidraulika távirányítását is újragondolták a tervezők, így könnyebb és helytakarékosabb a kezelése. Új teleszkópos kormány oszlop szolgálja a kényelmesebb üléspozíció kiválasztását, a motorral kapcsolatos információk kijelzésének feladatát pedig új analóg, elektronikus kijelző látja el. A padlón a váltócsatorna méretét jelentősen csökkentették, mely tovább növeli a gépkezelő kényelmet.

 Fejlesztések a tisztább és fürgébb motorkért

A legújabb 3,4 literes FPT motorok duruzsolnak a Quantum traktorokban is, és teljesíti a IIIB károsanyag kibocsátási normák a CEGR és DOC kezelőrendszerek segítségével. Az olajcsere ciklusok 600 üzemórásak.

Az új elektronikus motor sebességszabályozó rendszer két elmenthető motorfordulatszámot és továbbfejlesztett motor fordulatszám reagálást kínál, így a traktor azonnal válaszol, amikor menet- vagy TLT teljesítményigény jelentkezik. A váltónál 16/16 szinkronváltó, 16/16 power shuttle, és 32/16 power shuttle között választhatunk.