Hírek - Agro-Békés

AgromashExpo Nemzetközi Innovációs Termékfejlesztési Különdíj a CASE IH Luxxum traktornak

Az új Case IH Luxxum jóval több puszta sokoldalúságnál. A traktort vegyes tevékenységű és kisebb gazdaságok számára is tervezték és számos részletekbe menő fejlesztéssel dicsekedhet. "A sebességváltóra, rugózott első hídra és a Stage IV. szintű káros anyag kibocsátási normák teljesítésére vonatkozó fejlesztések csak a három fontosabb újdonság közé tartoznak, melyek a Luxxum-ot valóban meggyőző erőgéppé teszik.

 

Járjuk körbe a Luxxum-ot!

Az új traktorsorozat három teljesítménykategóriában jelenik meg, 99, 107 és 117 lóerő teljesítménnyel, 32x32 automatizált powershift váltóval és három különböző érzékenységre állítható irányváltóval. A motor teljesíti az EU IV szintű káros anyag kibocsátási normáit. Az rugózott első híd opcionálisan kérhető az új Luxxum traktoroknál. A 80 és 100 l/perc teljesítményű CCLS szivattyúk lehetővé teszik a nagy hidraulikus teljesítményt, továbbá lehetőség van extra Power Beyond szelep csatlakoztatásra is. Az üzemanyag és karbamid tartály 150 illetve 14 liter térfogatú, mely a Luxxum kiemelkedő üzemanyag hatékonyságával valóban hosszú munkanapokat tesz lehetővé tankolás és az emiatt szükséges megállások nélkül. Másik fontos tényező a traktorral kapcsolatban, hogy az alapvető karbantartási munkák elvégzése a gazdaságban, az üzemeltető által is elvégezhető. A Luxxum-ot úgy alakították ki, hogy a karbantartás a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb legyen, így a munkára szánt időt valóban töltheti a feladatok elvégzésével a karbantartások vagy javítások helyett.

Luxxum: a hatékonyság mintaképe

Az FPT Industrial motorok bizonyítottan azt a teljesítményt adják a Luxxum-nak, amire szüksége van. A szabadalmaztatott Hi-eSCR technológia nem csupán kipufogógáz kezelő rendszer, de nagyban képes növelni a teljesítmény, a nyomatékot, hatékonnyá teszi az üzemanyag és AdBlue felhasználást. A Stage IV. szintű káros anyag kibocsátás normák teljesítését utókezelő rendszer nélkül éri el. A megújult és automatizált 32x32 4 fokozatú powershift váltó Powershuttle irányváltó ideális teljesítményt kínál a mindennapi feladatokhoz.

Luxxum a sokoldalúság mintaképe

Az új Luxxum modelleket maximális sokoldalúságra tervezték. A traktor kialakítása kompakt, ami azt jelenti, hogy a traktor nagyon jól manőverezhető jól behatárolható helyeken is, például állattartó telepeken vagy háztáji gazdaságokban. A Luxxum különösen megbízható és sokoldalú. Minden feladatra alkalmas, amely egy kisebb gazdaságban felmerülhet, gondoljuk csak homlokrakodóval, hátsó hidraulikára csatlakoztatott vagy vontatott munkagépekkel történő munkára. A gazdaság körüli és szántóföldi munka kényelmét és hatékonyságát a tökéletes kilátás is segíti a fülkéből. Az egy üvegből álló szélvédő és a tetőablak korlátlan rálátást biztosít mindenre homlokrakodóval végzett munka közben is. Az új rugózott első hídnak és a továbbfejlesztett Powershuttle irányváltónak köszönhetően a Luxxum igazi rakodó mester.

Luxxum a gépkezelők legjobb barátja

A Luxxum új fejezetet nyit a felhasználó barát kezelés terén. A tervezés során a világ gazdálkodóinak tapasztalataira és tanácsaira hagyatkoztunk, így a már bizonyított és bevált Multicontrollert fejlesztettük tovább és optimalizáltuk a kisebb gazdaságok és állattartó telepek igényeinek megfelelően. Ennek eredményeként a sokoldalúságot és a számos funkcióhoz kapcsolódó opciót sikerült egy egyszerű és könnyen érthető vezérlőszervbe integrálni. A hatékony lengéscsillapítás és zajszigetelés, valamint az opcionális rugózott első híd különlegesen kényelmes vezetési élményt nyújt. Ez a kulcsa a stresszmentes és hatékony munkának a mindennapokban.

Figyelemreméltó teljesítmény kompakt méretekkel

A Case IH traktorok kialakítása során már hagyományosnak mondható a folyamatos fejlesztés a teljesítmény, megbízhatóság és a költséghatékony üzemeltethetőség terén. A Luxxum tervezési folyamata sem zajlott másként, hiszen megbízhatóságában és tartósságában gond nélkül felveszi a versenyt nagyobb teljesítménykategóriás testvéreivel. A legerősebb Luxxum modell kicsit kevesebb mint 120 lóerővel büszkélkedhet, melyet kiemelkedő hasznos teherbírásával párosítva a prémium kategória csúcsára helyezhetünk. A Luxxum traktorok ezért azon családi gazdaságok, állattartó telepek vagy nagyobb gazdaságok közkedvelt erőgépeivé válnak majd, ahol személyes tapasztalatokkal is rendelkeznek azon jellemzők terén, melyek szükségesek ahhoz, hogy valóban megbízható, sokoldalú, kényelmes és hatékony munkavégzést biztosító traktorral dolgozhassanak. Kompakt méreteivel, sokoldalúságával az új Case IH Luxxum pontosan ezt a célt szolgálja.

   

 

Az új Case IH Luxxum jellemzői

  • hatékony munkavégzés az automatizált 32x32 4 fokozatú powershift váltóval, Powershuttle irányváltóval,
  • nagy teljesítményű, 99, 107 és 117 lóerős motor Stage IV. szintű káros anyag kibocsátási norma teljesítésével Hi-eSCR technológiával, kipufogógáz utókezelés nélkül,
  • homlokrakodó joystick sebesség fokozat váltás funkciókkal,
  • ergonómikus Multicontroller kartámasz homlokrakodó joystick-kal,
  • rugózott első híd és kabin a vezetési kényelemért,
  • alapfelszereltség a 4 fokozatú hátsó TLT hajtás a maximális sokoldalúságért,
  • elektronikus vezérlésű mellső 3 pont felfüggesztés mellső üzemeltetésű munkaeszköz tehermentesítéssel és talajvédelemmel meredek lejtőkön és egyenetlen talajviszonyok mellett is,
  • ISOBUS II a nagyobb rugalmasságért és hatékonyságért
  • üzemanyag hatékonyság 40 km/h sebességgel és 1730-as fordulatszámmal