Hírek - Agro-Békés

CASE IH - a hevederes járószerkezetek specialistája

NEM HIÁBA TARTJÁK A CASE IH-T A HEVEDERES JÁRÓSZERKEZETEK MESTERÉNEK, HISZEN ERŐ- ÉS BETAKARÍTÓGÉPEIHEZ OLYAN JÁRÓSZERKEZETEKET FEJLESZTETT KI, AMELYEK MEGFELELŐ KÍMÉLETESSÉGGEL ÉS ÓVATOSSÁGGAL ÉRINTIK A TALAJT.

A HEVEDERES JÁRÓSZERKEZETEK ELSŐ PROTOTÍPUSÁNAK 1992-ES BEMUTATÁSÁT A QUADTRAC 1997-ES GYAKORLATI BEMUTATÁSA KÖVETTE, AZ ÉVEK SORÁN PEDIG MÁS TRAKTOROKNÁL ÉS KOMBÁJNOKNÁL IS ALKALMAZTÁK. A VÁLLALAT MÁRA UTOLÉRHETETLEN SZAKÉRTELEMMEL ÉS TAPASZTALATTAL RENDELKEZIK A JÁRÓSZERKEZETEK ÉS A TALAJVÉDELEM GÉPÉSZETI MEGOLDÁSAINAK TERÉN.

 

Mindig is nagy érdeklődés övezte a gumihevederes járószerkezetek alkalmazását a mezőgazdasági gépeken, és a gyártók mind a mai napig törekednek olyan hevederes járószerkezetek kifejlesztésére, amelyek a talaj védelme mellett a vonóerőt is növelik. A CASE IH legbriliánsabb lépését mérnökök tették meg több, mint 20 évvel ezelőtt. A hagyományos hevederes járószerkezetektől eltérően az volt a céljuk, hogy kombinálják a két keréktengely és a négy talajkapcsolat előnyeit a hevederes járószerkezetekkel. Ezért volt a Quadtrac 1992-es prototípusa úttörője annak a sikertörténetnek, mely ma már a CASE IH mezőgazdasági gépek lenyűgöző sorozatát jelenti integrált talajvédelemmel és a lehető legnagyobb vonóerő megtartása mellett.

 

QUADTRAC, AXIAL-FLOW ÉS MAGNUM ROWTRAC

A „puhaléptű” Quadtrac-ot a nagy vonóerejével a nagy Axial-Flow® kombájn követte 2009-ben opciós első gumihevederes járószerkezettel és hátsó gumikerekekkel. Ez optimális súlyelosztást, nagy talajjal érintkező felületet és nagyon jó fordulékonyságot biztosít. A 2014-ben bemutatott Magnum Rowtrac típussal a CASE IH fejlesztő mérnökei a következő briliáns lépésüket hajtották végre. Egy kerekes járószerkezető traktor, amelyen a hátsó kerekek helyett gumihevederes járószerkezet található beépítve a gépszerkezetbe. Itt a nagytestvérről, a Quadtrac-ról ismert és nagyra értékelt hatások ugyanúgy érvényesülnek: kisebb talajnyomás, nagyobb vonóerő és, ha még kétség maradna efelől, a munkavégzésre rendelkezésre álló hosszabb időszakok a csúcsszezonban a talaj védelme mellett.

 

JÓL BEVÁLT ELV

A kipróbált és jól bevált 5-tengelyes működési elvvel a CASE IH hevederes járószerkezetek nem csak optimális súlyelosztást biztosítanak a teljes talajjal érintkező felületen, hanem kiváló fordulékonyságot is lehetővé tesznek lágy és kényelmes vezethetőség mellett a szántóföldön és közúton egyaránt.