Indul az AGROBÉKÉS RTK

 

2016. augusztus 20-tól elérhető az Agro-Békés Kft. országos lefedettségű RTK hálózatának szolgáltatása. Az indulással már nagy pontossággal végezhetők el az őszi munkák, így akár a vetés is. A szolgáltatás 2,5cm-es bármikor megismételhető pontosságot kínál kedvező jelszolgáltatási szerződéscsomagokon belül, de nem csupán a cég által forgalmazott CASE IH gépekhez. A hálózat nagy előnyét jelenti az adatroaming alapú szolgáltatás, mely megoldást jelent az ország határain és a magyar hálózatok vakfoltjain dolgozók számára.

 

 

Megoldás kisgazdálkodók, nagyüzemek és bérvállalkozók részére

Az ország teljes területét lefedő RTK hálózat indul augusztus 20-tól az Agro-Békés Kft. üzemeltetésében. A hálózat 2,5cm-es bármikor megismételhető pontosságot kínál az ország teljes területén, melyet kedvező díjszabással alakítottak ki annak érdekében, hogy kisgazdálkodók, nagyüzemek és bérvállalkozók egyaránt költséghatékonyan használhassák. A rendszer kiépítését egy tapasztalt szakembergárda végezte, a hálózat üzemeléséhez szükséges korrekciós jeleket pedig a CASE IH rendszere szolgáltatja.

   

Az AGROBÉKÉS RTK előnyei

A rendszer nem csupán CASE IH traktorokkal és kombájnokkal kompatibilis. A szolgáltatással elérhetővé válik az RTK által biztosított 2,5cm-es pontosság minden nagyobb ismert gyártó gépeinek és munkagépeinek vezérléséhez, miközben egyedi előnyöket kínál a CASE IH jelszolgáltatási rendszere. A CASE IH felügyeli a saját korrekciós jelét, ezért tudja garantálni a minőséget és megbízhatóságot, mely nagyobb pontosságot és hibatűrő képességet jelent bármely más RTK szolgáltatónál Európában. A szolgáltatáshoz kapcsolódó SIM kártya a versenytársak magyar hálózat alapú szolgáltatásához képest adatroamingot használ, mely biztosítja, hogy a területen legjobb lefedettséggel rendelkező hálózatot válassza, mégha éppen az egy külföldi hálózat is. Ezzel megoldást kínál azon gazdálkodók problémáira, akik a magyar hálózatok vakfoltjain eddig lefedettségi problémába ütköztek vagy az országhatárokon dolgozva nagyobb lefedettséget kapnak a külföldi szolgáltatótól.

   
 

xFill – jelkimaradás észrevétlenül

Az Európa-szerte használt és bevált bázisállomásokon alapuló szolgáltatási rendszer megbízhatósága ellenére akadhatnak jelkimaradások. Erre is van azonban megoldás, melyet xFill technológiának hívnak. A lényege, hogy a felhasználó számára észrevétlenül, átmenet nélkül veszi át az irányítást az RTX korrekció az RTK jel kimaradása esetén, mely az utolsó ismert RTK adatok alapján további 20 percre biztosít szolgáltatási jelet, melyből 5 percet a pontossága romlása nélkül tud biztosítani. A gépkezelő számára az átállás teljesen automatikus és észrevétlen, csupán a kijelzőn lévő ikon jelzi az xFill működésbe lépését.

   

Üzemmérettől és technológiától független előnyök

Minden gazdálkodó területének méretétől és az általa alkalmazott technológiától független számos előnyre tehet szert a mindennapi munkában a műholdas vezérlés alkalmazásával. Az Agro-Békés RTK szolgáltatásának használata esetén ez hatványozódik köszönhetően a 2,5 cm-es bármikor megismételhető pontosságnak, széleskörű kompatibilitásnak és kedvező lefedettségnek. A rendszer használatával jelentősen csökkenthetők az üzemanyag és input költségek az átfedések és kihagyások elkerülésével, nagyban növelhető a munkával töltött idő, hiszen rossz látási viszonyok között és éjszakai munkavégzés esetén megbízhatunk benne. A gépkezelő kényelmét jelentősen növeli, leterheltségét pedig csökkenti a nagy pontosságú műholdas vezérlés.