Hírek - Agro-Békés

A BEDNAR bemutatja 2016-os újdonságait

A BEDNAR munkagépgyártó cég három újdonásggal és két jelentős fejlesztéssel rukkolt elő a soron következő évre. Az újdonságok közé a FERTI-BOX FB_F mellső tartály, a GALAXY GE szántóföldi henger és a ROW-MASTER RN kukorica sorközművelő kultivátor tartozik. A TERRALAND DO kombinált talajlazító jelentős fejlesztéséken ment keresztül, az OMEGA OO vetőgép opciói között pedig megjelent a hullámos tárcsasor.

 

FERTI-BOX FB_F – a műtrágya kijuttatása közvetlenül a talajba már kisebb gazdaságok számára is hozzáférhető
A növények állandó tápanyagellátását, a mélyebb talajrétegekben egyaránt, ún. mélyműtrágyázással tudjuk bebiztosítani. A gyökérzóna mélységébe kijuttatott műtrágya egyfelől könnyebben hozzáférhető a növény számára, másfelől kiküszöböli az ebben a mélységben gyakran előforduló tápanyaghiányt. A mélyműtrágyázással kijuttatott műtrágya tehát jobban hasznosul. A műtrágyázásnak ezt a módszerét a FERTI-BOX FB_F mellső túlnyomásos tartály használatávál tudjuk végrehajtani. Az egykamrás 1900 literes tartály a traktor mellső hárompont függesztéséhez csatlakoztatható.
A FERTI-BOX FB_F tartály a TERRALAND TN és TN_Profi függesztett lazítókkal, a FENIX FN/FN_L univerzális kultivátorokkal és a ROW-MASTER RN sorközművelővel párosítható.

Tudjon meg többet a Fertibox-ról!

 

GALAXY GE – henger a nedvesség megőrzésére
A hengerválasztékunkat egy cambridge típusú hengerrel bővítettük, amely nagy segítséget nyújt nehéz körülmények között a talaj visszatömörítéséhez és a rögök aprításához. A henger sima felületű és fogas gyűrűkből áll, nagy súlyának köszönhetően tökéletesen lezárja a talajt, ezzel segítvén a nedvesség megőrzését.

Tudjon meg többet a Galaxy GE vontatott hengerről!

 

ROW-MASTER RN – sokoldalú alkalmazás a sorközművelés terén
A Row-Master RN_S elnevezésű cukorrépa sorközművelő kultivátor sikeres bevezetése után kifejlesztettük a Row-Master RN sorközművelőt, amely alkalmazható pl. kukoricában és napraforgóban is. Ez a gép is a már bevált Culti-Cam kamerás rendszert használja, amely automatikusan belevezeti a gépet a sorközökbe. A gép így alkalmazkodik az adott növényhez és nem károsítja meg azt. A Culti-Cam már kétleveles stádiumában felismeri a növényt, ami lehetővé teszi a korai művelést. A nagy gerendelymagasság akár 50 cm magas növényállomány sorközművelését is megengedi. A sorközöket tetszés szerint állíthatjuk 45, 50, 60, 70, 75 és 80 cm-re.

Tudjon meg többet a Row-Master sorközművelő kultivátorról!

Olvassa el a Row-Master demójáról szóló cikkünket!

 

TERRALAND DO – nagytömegű szármaradvány intenzív elmunkálása
A TERRALAND DO kombinált tárcsás-lazító eszköz a 2016-os évtől egy teljesen átdolgozott tárcsás művelőegységgel lesz kapható, amelyen minden egyes tárcsalap külön tartókarra lesz felszerelve. A lazítókapák továbbá négy sorban fognak elhelyezkedni. A fejlesztések célja a tarlómaradványok hatékonyabb aprítása és a gép átömlési keresztmetszetének javítása.
A TERRALAND DO-t ezentúl két fajta lazítókapával lehet felszerelni. A Zero-Mix kapák passzív talajlazításra alkalmasak, míg az Active-Mix kapák a lazítás mellet a szármaradványokat is bekeverik a talajba.
A továbbfejlesztett TERRALAND DO a lazítással egy menetben műtrágya kijuttatására is alkalmas 37,5/75 cm-es osztásban a kapák segítségével közvetlenül a talajbaprofilba.

Tudjon meg többet a Terraland DO munkagépről!

Zero-Mix kapák passzív talajmunkához Az Active-Mix kapák a lazítás mellett a szármaradványokat
is bekeverik a talajba.

 

 OMEGA OO – hullámos tárcsasor a tavaszi és nyári szezonra
Az OMEGA vetőgép egyik jelentős fejlesztése az opcionális hullámos tárcsasor. Az offszet elrendezésű öntisztító hullámos tárcsalapok a hagyományos tárcsás művelőegység mögött helyezkednek el. Alkalmazásuk leginkább tavasszal nehéz, nedves talajok esetén ajánlott.
A tavaszi vetés folyamán csak a hullámos tárcsasor dolgozik, ezáltal nem hozunk fel feleslegesen a felszínre nedves földet és nem keletkeznek szallonás hantok. Repce vetésekor viszont például mindkét tárcsás egységet a talajba eresztjük. Tökéletesen felaprítják a legkisebb rögöket is és precíz magágyat készítenek.

Tudjon meg többet az Omega OO vetőgépről!

 

   Öntisztító hullámos tárcsasor    A hullámos tárcsasorral szerelt
   Omega munkája tavasszal
   A hullámos tárcsasorral szerelt
   Omega munkája nyáron