Hírek - Agro-Békés

Kíváncsi tömeg az Optum traktor körül - AgromashExpo, AgrárGépShow 2016

 

Az új, díjnyertes Optum traktort és a Magnum Rowtrac-et csodálták meg a legtöbben.

 

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat vehetett át Grósz Gábor, az Agro-Békés Kft. kereskedelmi igazgatója az AgromashExpo, AgrárGépShow 2016 kiállítások megnyitóján Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől és Ganzer Gábortól, a Hungexpo vezérigazgatójától.  A Case IH Optum CVX traktor a gyártó legújabb univerzális traktora, mely a termékfejlesztési különdíjat újdonságának, magas teljesítményének, mégis könnyűsúlyú kialakításának köszönheti.

 

Az Optum traktor a Case IH Ausztriában, St. Valentinban műkődő gyárának tervező asztalain született és gyártósorairól gördült le. A tervezést hosszas kutatási időszak előzte meg, hogy a termelők igényeihez leginkább igazodó traktor készülj. Az Európában megkérdezett vásárlóknak nagyon precíz elképzelései vannak arról, hogy milyen irányba kell haladni a traktorfejlesztési feladatokkal. A kívánságlista kisebb üzemeltetési költségekkel kombinált nagyobb motorteljesítményt, erősebb hidraulikát és emelőerőt tartalmaz egyéb hatékonyság növelő jellemzőkkel, amelyek nagyobb maximális megengedett géptömeget tesznek lehető. Emellett több pótsúlyozási opció, valamint a gépkezelő munkakörnyezetének további fejlesztése szerepelt a kulcstényezők között. Mindezt a Case IH az Optum traktor megépítésével pontosan teljesítette: ugyanezen traktorok vonatkozásában az is az igények között szerepelt, hogy a szántóföldön és az országútón is egyaránt jól teljesítsenek.

 

 Az agrárium legrangosabb és legnépszerűbb kiállítása idén több mint 45.000 látogatót vonzott. Az Agro-Békés Kft. az A pavilonban Case IH traktorokkal és kombájnnal, a G pavilonban pedig a Bednar munkagépek standján is képviselte magát.